Sipariş Telefonları:


0 216 671 98 99 / 0530 498 56 56

Table \'./cemildemirbas_smmsorular/jos_fb_whoisonline\' is marked as crashed and should be repaired SQL=INSERT INTO jos_fb_whoisonline (`userid` , `time`, `what`, `task`, `do`, `func`,`link`, `userip`, `user`) \n VALUES (\'0\', \'1490456526\', \'SMMM STAJ-2008/1 A GRUBU SORULARI\',\'\',\'\',\'view\',\'http://www.smmmsorulari.net/index.php?option=com_fireboard&catid=22&func=view&id=322&Itemid=62\', \'54.163.149.225\', \'0\')
FireBoard
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Şifrenizi mi unuttunuz?
EN ALT Cevapla Beğenilen: 0
BAŞLIK: SMMM STAJ-2008/1 A GRUBU SORULARI
#322
caner (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 75
graph
Şu An Sitede Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
SMMM STAJ-2008/1 A GRUBU SORULARI 4 Yıl, 9 Ay önce Başarı: 2  
SORU 1: 3568 Sayılı Serbest Muhasebecilik Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanununa göre reklam yasağını açıklayınız.

CEVAP 1: Meslek mensupları iş elde etmek için reklam sayılabilecek faaliyetlerde bulunamazlar.
Tabela veya basılı kağıtlarında ruhsatname ile belirtilen mesleki ünvanları dışında başka sıfat kullanamazlar. (3568 Sayılı Serbest Muhasebecilik Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu Madde: 44)

SORU 2: Serbest Muhasebeci Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavirlerin
Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre bağımsızlığı açıklayınız.
CEVAP 2: Meslek mensupları çalışmalarını kendi sorumlulukları altında tam bir bağımsızlıkla yürütürler. Bağımsızlık mesleğin temeli ve vazgeçilmez bir unsurudur. Meslek mensupları bağımsızlıklarına gölge düşürecek ilşkilerden ve davranışlardan kaçınmalıdırlar. (Serbest Muhasebeci Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavirlerin Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik Madde: 9)

SORU 3: Sosyal Sigortalar Kanununa göre işyerini tanımlayınız.

CEVAP 3: Bu kanunun uygulanmasında 2 nci maddede belirtilen sigortalıların işlerini yaptıkları yerler quot;İşyeriquot; dir.
İşin niteliği ve yürütümü bakımından işyerine bağlı bulunan yerlerle dinlenme çocuk emzirme yemek uyku yıkanma muayene ve bakım beden veya meslek eğitimi yerleri avlu ve büro gibi diğer eklentiler ve araçlar da (İşyeri)’nden sayılır. (SSK Kanunu Madde: 5)

SORU 4: İş Kanununa göre sözleşmenin feshinde usulü açıklayınız.

CEVAP 4: İşveren fesih bildirimini yazılı olarak yapmak ve fesih sebebini açık ve kesin bir şekilde belirtmek zorundadır. Hakkındaki iddialara karşı savunmasını almadan bir işçinin belirsiz süreli iş sözleşmesi o işçinin davranışı veya verimi ile ilgili nedenlerle feshedilemez. Ancak işverenin 25 inci maddenin (II) numaralı bendi şartlarına uygun fesih hakkı saklıdır. (İş Kanunu Madde 19)

SORU 5 : Gelir Vergisi Kanuna göre ücreti sadece tanımlayınız.

CEVAP 5: Ücret işverene tabi ve belirli bir işyerine bağlı olarak çalışanlara hizmet karşılığı verilen para ve ayınlar ile sağlanan ve para ile temsil edilebilen menfaatlerdir. (G.V.K. Madde: 61)

SORU 6: Kurumlar Vergisi Kanununa göre kurumlar vergisi beyannamesinin verilme zamanı ile ödeme süresini belirtiniz.

CEVAP 6: Beyanname hesap döneminin kapandığı ayı izleyen dördüncü ayın birinci gününden
yirmibeşinci günü akşamına kadar verilir. (K.V.K. Madde: 25/5)

Kurumlar vergisi beyannamenin verildiği ayın sonuna kadar ödenir. (K.V.K. Madde: 21/1)

SORU 7: Vergi Usul Kanununa göre tahakkuku tanımlayınız.

CEVAP 7: Verginin tahakkuku tarh ve tebliğ edilen bir verginin ödenmesi gereken bir safhaya gelmesidir. (V.U.K. Madde: 22)

SORU 8: Uzun vadeli amaçlarla yapılan hisse senedi yatırımlarının Tekdüzen Muhasebe
Sistemi’ne göre muhasebeleştirilmesini açıklayınız.

CEVAP 8: Uzun vadeli amaçlarla yapılan hisse senedi yatırımları 24-Mali Duran Varlıklar grubu altında yer alan Bağlı Menkul Kıymetler İştirakler ve Bağlı Ortaklıklar hesaplarında izlenir.

240-Bağlı Menkul Kıymetler: İştiraklerdeki sermaye payları hesabında aranan asgari yüzdeleri taşımadığı için iştirakler hesabında izlenemeyen ancak uzun vadede elde tutulması düşünülen menkul kıymetlerin izlendiği hesaptır.
242-İştirakler : İşletmenin doğrudan veya dolaylı olarak diğer şirketlerin yönetimine ve ortaklık politikasının belirlenmesine katılmak üzere edindiği hisse senetlerinin izlendiği hesaptır. Bu hesapta bir ortaklıktaki en fazla % 50 oranındaki sermaye payları veya oy hakları izlenir.
245-Bağlı Ortaklıklar : İşletmenin doğrudan veya dolaylı % 50 den fazla sermaye yada oy hakkına veya en az bu oranda yönetim çoğunluğunu seçme hakkına sahip olduğu iştiraklerin sermaye paylarının izlendiği hesaptır.

SORU 9: Giderleri üretim hacmiyle olan ilişkisine göre sınıflandırarak her birini kısaca açıklayınız.

CEVAP 9: Giderlerin üretim hacmiyle olan ilişkisine sınıflandırılması şöyledir:
a-Değişken giderler: Üretim hacmindeki değişikliklere göre tutarı artan yada azalan
giderlerdir. Birim başına ortaya çıkarlar. Üretim yoksa bu giderler ortaya çıkmazlar.
b-Sabit giderler: Üretim hacmi ne olursa olsun tutarı değişmeyen aynı kalan giderlerdir.
Zamana bağlı olarak ortaya çıkarlar. Üretim olmasada bu giderler ortaya çıkarlar.
c-Yarı değişken giderler: Bünyesinde hem değişken hem de sabit nitelikli unsurları
bulunduran giderlerdir.
d-Yarı sabit giderler: Belli faaliyet hacim aralıklarında sabit kalan ancak bu aralıklar
aşıldığında sıçrama göstererek artan giderlerdir.
 
Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
EN ÜST Cevapla
Sistem: FireBoardGönderileri Masaüstünüze Alın
Eğitim seti siparişleri yalnız web sayfası üzerindeki sipariş formu ile alınmaktadır. Sipariş formunu tam ve eksiksiz doldurunuz.
Müşteri Hizmetlerimiz sipariş formunu doldurduktan sonra sizinle irtibat kuracaktır.

 Adresimiz: 
K.Paşa Cad.No.22 Kartal - İst, TÜM TÜRKİYE'YE KARGO ÜCRETSİZ VE KAPIDA ÖDEMELİ GÖNDERİM , Tek yapmanız gereken sitemizdeki sipariş formunu tam ve eksiksiz olarak doldurmaktır.

Siparişlerimiz hafta içi mesai saatlerinde Aras kargo ile gönderilmektedir. Siparişlerinizi bu kriter doğrultusunda kolayca verebilirsiniz.
TEL: 0 216 671 98 99 / 0530 498 56 56

xxxrape